Emma Storris

Algemene voorwaarden holistische consulten

Tja, ik kan je, zoals zovelen, bombarderen met pagina’s vol onbegrijpelijk juridisch jargon waar zowel jij als ik geen snars van begrijpen. Maar ik vind dat persoonlijk niet zo’n goed idee. Ik hou het liever eenvoudig.

Ten eerste: ik ben geen dokter. En ik doe ook niet net alsof ik er wel één ben. Ik ben wat je noemt een beoefenaar van complementaire geneeskunde. Wanneer je mijn praktijk bezoekt heb je waarschijnlijk al aardig wat dokters en specialisten gezien en geen van hen heeft je weten te helpen. Vaak hebben ze je verteld dat ze niets meer voor je kunnen doen en dat je je zegeningen moet tellen en leren leven met de restricties die je aandoening(en) met zich meebrengen. Daarom heb je besloten een holistische manier om naar ziektes te kijken te proberen en gebruik te gaan maken van mijn kennis en ervaring hiermee. Je bent van harte welkom in mijn praktijk en ik beloof mijn best te doen je te helpen, zoals ik anderen voor je ook al heb geholpen. Als ik het idee heb dat je naar een dokter (terug) moet gaan, zal ik je dat zeker zeggen, maar uiteindelijk is dat aan jou.

Wat belangrijk is, is dat we niets gaan bereiken als je je niet aan het behandelplan houdt of me niet alles vertelt dat is belangrijk voor jouw casus. Het is, uiteraard, je recht om je niet aan het behandelplan te houden of relevante informatie achter te houden, net als het je recht is om op velerlei gebied van gedachten te veranderen. Ik kan je niet dwingen en dat zou ik ook niet willen, aangezien ik ervan overtuigd ben dat jij uiteindelijk de enige bent die kan beslissen over jouw leven en je gezondheid. Dat gezegd hebbend, dat betekent ook automatisch dat ik niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk gehouden kan worden voor jouw gezondheid. Alleen jij bent daar verantwoordelijk en aansprakelijk voor. Daarom kan en zal ik geen aansprakelijkheid accepteren voor de uitkomst van jouw behandeling door mij of enigerlei schade waarvan jij het gevoel hebt dat jij of een andere partij die hebt geleden als resultaat van je behandeling door mij. Zo eenvoudig en simpel als dat.

Mijn diensten dienen direct en à contant voldaan te worden, aangezien ik geen pinfaciliteiten in mijn praktijk heb. Een online consult dient vooraf voldaan te worden, dit kan per bankoverdracht. Als je niet op komt dagen bij een afspraak of verzuimt om minimaal 48 uur vantevoren je afspraak af te zeggen, zul je voor die afspraak moeten betalen. Dit is alleen maar logisch en eerlijk aangezien ik de voor jou gereserveerde tijd niet meer zal kunnen vullen op zo’n korte termijn. Het staat je vrij ten alle tijde de behandeling te staken, mits je je aan bovengenoemde voorwaarden omtrent afzeggen houdt.

Deze algemene voorwaarden zijn niet bedoeld om allesomvattend te zijn en ik denk ook niet dat ze dit zijn. Ze zijn bedoeld om de belangrijkste kwesties binnen onze relatie te bespreken. Als je vindt dat andere zaken ook besproken zouden moeten worden, laat het me alsjeblieft weten zodat we het gesprek aan kunnen gaan. Indien één van ons beiden vindt dat we een professioneel oordeel nodig hebben in een dispuut tussen ons, zullen we dit oordeel vragen aan een Nederlandse rechtbank.

Tenslotte, door gebruik te maken van mijn diensten geef je expliciet aan dat je mijn algemene voorwaarden aandachtig hebt doorgelezen en ermee akkoord gaat.

You're not allowed copy content without my permission. Contact me if you want to use my content.